woensdag 8 februari 2012

Design tuintafel van steigerhout


Wie een stapje verder wil gaan, kan ook kiezen voor design in de tuin. Een design tuintafel heeft net iets extra’s en maakt de tuin in zijn geheel opeens heel bijzonder. Een design tuintafel met daarin steigerhout verwerkt maakt het helemaal af.

Er zijn diverse modellen design tuintafels van steigerhout. Over het algemeen wordt hiervoor alleen maar steigerhout gebruikt. Maar soms gaan de ontwerpen verder en worden er andere materialen aan toegevoegd.

Tuintafel van steigerhout met steigerbuizen

Enigszins voor de hand en bovendien een ontwerp met een spectaculair resultaat is de tuintafel met steigerhout en steigerbuizen. Hier wordt wel op een heel fraaie manier een heel andere invulling gegeven van dit steigermateriaal. Er ontstaat een prachtige tafel met een onderstel van steigerbuizen en een blad van steigerhout. Een extra pluspunt is dat een dergelijke tafel veel luchtiger en fragieler oogt, dan een tafel die volledig gemaakt is van steigerhout. Dan maken de vier blokpoten het geheel behoorlijk massief. Een tuintafel van steigerhout en steigerbuizen is ook voor een wat kleinere plek al heel geschikt. Bovendien is het geheel een stuk lichter, dus eventueel ook gemakkelijker te verplaatsen.

Tuintafel van steigerhout met natuursteen

Ook heel mooi zijn de ontwerpen waarbij de basis geheel gemaakt is van steigerhout en het tafelblad verfraait is met één of meerdere ingelegde natuurstenen tegels. Bijvoorbeeld grote grijze tegels van natuursteen, die, als de tafel na verloop van tijd helemaal gaat vergrijzen, prachtig passen bij het steigerhout. Een dergelijke tafel heeft wel een stevigere constructie, vanwege het zware natuursteen dat er in is verwerkt.

Steigerhout met gewoon hout combineren

Een heel bijzonder effect wordt bereikt door een deel van de tafel uit te voeren in ander materiaal. Een onderstel van “gewoon” hout en een tafelblad van steigerhout. Als het onderstel dan geverfd wordt, in een mooie kleur wit, dan staat er opeens een hele sjieke tafel in de tuin. Het grote contrast tussen het fijne en mooi wit geverfde onderstel en het grove tafelblad van steigerhout is het aantrekkelijke van dit ontwerp. Overigens een designtafel die door een handig persoon ook zo maar gemakkelijk zelf in elkaar te zetten is. Een mooie lik verf er over en klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten